Små vindkraftverk

Att använda dig utav små vindkraftverk är ett smart och hållbart sätt att producera sin egna el. Ett vindkraftverk är inte bara ett kostnadseffektivt sätt att producera el utan är också bra för miljön.

Skillnaden mellan ett vanligt vindkraftverk och våra vindkraftverk är att dom vi säljer är mindre och anpassade för att fungera på en gård eller till en villa. Vindkraftverken är smidiga att montera och beroende på vilken modell du köper så behövs det inte något bygglov.

Ett vindkraftverk är en maskinkonstruktion som består av ett fundament, torn, maskinhus och en rotor. I maskinhuset så finns det en generator som genererar energin som vindkraftverket samlar upp via rotorbladen när det blåser.

Att sätta ett fast pris på ett mindre vindkraftverk kan vara svårt då det finns flera olika modeller och varierande storlekar med olika kapaciteter.

För mer information om våra priser kontakta oss via vår telefon eller vår e-post.

Med ett eget vindkraftverk så kan man vara säker på att alltid ha ström tillgängligt.

Att köpa ett eget mindre vindkraftverk är en investering som kommer att betala sig självt under dom åren som du använder det.

Fördelarna med att använda sig av ett eget vindkraftverk

Det finns många fördelar med att använda sig utav ett vindkraftverk då man kan producera sin egna el enbart via vinden.

Några av dom fördelarna är:

  • Du får billigare el och kan bli helt oberoende.
  • Vindenergin är en förnybar källa som aldrig kommer att ta slut.
  • Vindkraftverk har har ingen stor påverkan på den biologiska mångfalden.
  • Vindkraft ger inte ifrån sig några restprodukter som behöver tas hand om.

Kan man ansöka om bidrag vid köp eller montering av ett vindkraftverk?

Ja när man ska komma igång med att bygga upp sitt egna lilla vindkraftverk så finns det faktiskt bidrag som man kan ansöka om. Tidigare i år så godkändes det av staten att den som vill producera sin egna el via förnybar energi ska få stöd med detta. 

Stödet fungerar likadant som RUT- och ROT-avdraget gör och man kan få skattereduktion på både material och utförande. För dig som vill läsa mer om detta så kan ni läsa mer på:

För vem passar det att ha ett eget vindkraftverk hemma?

När man ska införskaffa sig ett eget vindkraftverk så finns det några saker som kan vara bra att tänka på innan.

  1. Äger du marken som den ska stå på?
  2. Kan den störa någon?
  3. Är platsen där den ska stå tillräcklig blåsig?

Dom två första frågorna kan bara du svara på men för att ta reda på om det är tillräckligt blåsigt där du planerar att installera ditt egna vindkraftverk så kommer du att behöva en trådlös väderstation. Vår trådlösa väderstation kan du läsa mer om här.

För dig som vill veta mer om våra små vindkraftverk så kan ni kontakta oss via kontaktformuläret nedan eller via vår telefon: 070 22 11 998 eller vi vår e-post lars@allertwind21.se

Har du en fråga eller vill du köpa ett vindkraftverk?